
 
 
        

   
     

 
                             

                                 
                         
               

 
               

 
                                
                                 

 
                                   

                         
 

                               
                                     

         
 

                         
 

                                     
                                 

 
                             

 
                                   
                                     

                                    
                           

 
                                 

                                 
                

 
                                 
                        

                               
                             
                

Comprehensive Care Centers for 
Eating Disorders 

Questions & Answers 

Q1. I noted that OMH is requesting letters of commitment from all partners or affiliates.
Should we also include a few letters of support, e.g., from our county mental health director, area 
legislators, school superintendents, or other organizations who have received services from us (e.g., 
participated in our Project ECHO) in Western NY? 

A1. Letters of support are not required. 

Q2. We are currently part of the Center of Excellence, in collaboration with Columbia’s program. We 
are trying to discern if this is a separate RFA or if this is a renewal. 

A2. This is a RFA for the identification of Comprehensive Care Centers for Eating Disorders in 3 NYS 
Regions. Outside of this RFA, no CCCEDs will be identified in NYS. 

Q3. For purposes of drafting the budget for the Comprehensive Care Centers for Eating Disorders RFA 
does NYS Office of Mental Health have a specific F&A indirect cost rate? Also, is there a list of 
allowable/unallowable costs for the project? 

A3. OMH will work with awardees to develop a budget during contract development. 

Q4. The RFA states $1.1 million for the three centers. Our level funding is usually $1.18 for the three 
centers. Is the RFA proposing a decreased rate or was it just rounded off to $1.1 million? 

A4. The amount was rounded off to $1.1 million. The exact amount is $1,178,000. 

Q5. Are the commitment letters required to be from the core and affiliate sites of the applicant? Do 
we need letters of commitment from all the agencies to whom we refer patients that are not core or 
affiliate sites in the grant? (For example, we refer to a number of residential sites downstate and all 
over the country, but they are not core or affiliate sites in the grant.) 

A5. The letters of commitment should be submitted by all core partners and affiliates of the proposed 
CCCED. Letters of commitment are not required for all agencies to whom patients are referred that are 
not core or affiliate sites in the grant. 

Q6. We are an Article 31 Mental Health Clinic with particular expertise in Eating Disorders. We also 
have substantial partnerships with Academic Medical Hospitals and a Research Institution. In 
assessing our eligibility, we are wondering if you can expand on the specific requirements related to 
medical treatments we would be committed to. Specifically, you write "coordinate a full range of 
services" ‐ are there specifics to the coordination requirements? 



 
                                          

                    
 

                               
 

             
 

                                      
       

 
                       

 
                                

 
                     

A6. There is a list of services that are expected to be available either directly by the Center or by referral 
in Attachment A. This should be demonstrated in the application. 

Q7. Is the funding amount per award 1.1M or is it divided among 3 awards? 

A7. It is divided among 3 awards. 

Q8. Have Article 31 Clinics been awarded in the past? If so, can you say more about a successful 
model that was created? 

A8. No, Article 31 Clinics have not been awarded in the past. 

Q9. We do not see budget requirements. Are there budget expectations? If so, what are they? 

A9. There is not a budget component included in this application. 


